Wie zijn wij?

Student in de Wijk biedt werk, opleiding, stage en werkervaring in verschillende branches

Met dit initiatief willen we MBO studenten van ROCMN koppelen aan MKB ondernemers om ze te helpen met ondernemersvragen, opdrachten en concrete projecten. Dit alles onder begeleiding van professionals en docenten.

DOK 030 beschikt over een gebouw, midden in de wijk Overvecht waar ZZP-er en ondernemers terecht kunnen om te flex- werken, en voor hulp en ondersteuning bij bedrijfsvoering, student in de wijk is hier gevestigd

 

Hoe onstaan?

Vanuit de bestaande samenwerking tussen ROC Midden Nederland, Business & Administration College en DOK 030 in het project ‘Versterking en uitbouw wijkeconomie en bedrijvigheid’ in de wijk Overvecht, is het idee ontstaan om student in de wijk op te zetten.

Op basis van de ervaringen en de terugkoppeling van de ondernemers in de wijk, is gebleken dat er behoefte is aan ondersteuning. 

ROCMN, B&A College bieden verschillende opleidingen aan. Deze opleidingen lenen zich goed om in de behoefte en wensen van de startende, gevestigde ondernemers in te spelen.

Wij beginnen met een administratiekantoor  en exploiteren deze verder met hulp van studenten en professionals. Op deze manier willen wij het ondernemerschap in de wijk (en daarbuiten) verstreken en uitbouwen. Door gericht in te spelen op de zwakke punten van de ondernemers (in spe) willen we de ondernemers ondersteunen om zich vooral te richten op hetgeen waar ze goed in zijn, n.l. ondernemen.

Door ondernemers te ondersteunen tijdens bijvoorbeeld drukke periodes willen we de werkdruk verlagen en studenten echte opdrachten laten uitvoeren, en hiermee toegang bieden om een stageplaats en/of arbeidsplaats te verwerven. Anderzijds zorgen we ervoor dat het contact en communicatie tussen studenten en ondernemers gerealiseerd wordt, waardoor studenten klaargestoomd worden om direct inzetbaar te worden voor bedrijven.

Op termijn gaan wij ook diensten op het gebied van media, ICT en marketing & promotie aanbieden. ​

Contact gegevens

Join our course and start building the most wanted career available today. We make sure every class is easily understood, and that all students reach the same level of expertise needed for today’s hi-tech industry.

Openingstijden

Maandag - Vrijdag 9:00-17:00

Wij zitten hier

Pretoriadreef 88 3564 BX Utrecht
Telefoon : 030 888 0 666
Email: info@studentindewijk.nl